Advanced Master of Digital Humanities (Leuven)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

KU Leuven Advanced Master of Science in Digital Humanities van de KU Leuven helpt afgestudeerden van de opleidingen Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen om digitale competenties te ontwikkelen waarmee ze digitale dimensies kunnen toevoegen aan hun eigen domeinexpertise. Het beoogt deze competenties expliciet te koppelen aan onderzoeksvragen, case studies en toepassingen gerelateerd aan de domeinexpertise van de studenten.

Afgestudeerden van dit programma zullen hun eigen domeinexpertise naar een aanzienlijk hoger niveau van functionaliteit kunnen brengen met behulp van digitale tools en technieken . Voortbouwend op zowel de expertise die ze tijdens het programma hebben opgedaan als hun eerdere expertise in Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen of Gedragswetenschappen, zullen afgestudeerden goed geplaatst zijn om veel nieuwe digitale toepassingen open te stellen voor een veel bredere gemeenschap. Bovendien zijn degenen die willen doorstromen naar een beroepsprofiel met meer geavanceerde digitale competenties, daar goed op voorbereid.

Structuur

Het programma is opgebouwd rond een aantal clusters van opleidingsonderdelen. De centrale clusters zijn het cluster Application Domains en de cluster Tools for the Digital World. Ondersteunende clusters zijn het cluster Introductory Digitalization Components, het cluster Advanced Digitalization Components en de Management Component. Het hart van de onderzoeksactiviteiten ligt in de masterproef.

Internationaal en multidisciplinair

De masteropleiding is opgevat als een eenjarig, internationaal en multidisciplinair master-na-masterprogramma (master-na-master). Het programma is uniek in Vlaanderen en een van de weinige in Europa. De opleiding is stevig ingekaderd in een expliciete samenwerking tussen de Faculteit der Letteren, de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Faculteit Wetenschappen - Departement Computerwetenschappen. Als zodanig wordt het ondersteund door experts in Digital Humanities-toepassingen, die onderzoeksexpertise leveren voor het programma, evenals door experts in digitale technieken en tools, die een solide technische basis voor de studenten bieden.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder