Academische meester in de kunst en ambacht van de kostuumontwerper

Algemeen

Beschrijving van opleiding

114204_IMG_9698.jpg

schets

De rol van de kostuumontwerper is fundamenteel in het operahuis en in de bioscoop: een kunstenaar die geschiedenis en traditie van het kostuum kent, zijn wortels, antropologische en psychologische interpretaties, emotionele suggesties, die door zijn creaties de maat van de tijd bepalen waarin het verhaal duurt plaats, de psychologie van de personages, getrouw weerkaatsend wat wordt uitgedrukt in muziek.

Deze mastercursus leidt professionals op als assistent kostuumontwerpers, consultant kostuumontwerpers, professionele klanten die in staat zijn om op zowel nationaal als internationaal niveau te werken, omdat afgestudeerden het thema kunnen analyseren en creatief kunnen interpreteren, diepgaand historisch onderzoek kunnen uitvoeren; realiseer de schetsen van kostuums, proefstoffen, volg de productie, ontwerpaccessoires, make-up en pruiken die nodig zijn voor de productie.

Het doel van de master is om complete culturele en professionele training te bieden , op het gebied van kostuum , onderzoek en ontwerp , door de realisatie van een eindproject .

accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Research.

Aan het einde van de cursus ontvangen studenten die voldoen aan de toelatingseisen een academisch masterdiploma (60 ECTS).

Structuur

De cursus is theorie en praktijk en biedt belangrijke hulpmiddelen voor het ontwerpen, modelleren, bewerken, experimenteren en het toepassen van kleermakers technieken om de realisatie van de kostuums, pruiken, make-up en maskers, hoeden en accessoires. De 'educatieve ervaring' wordt bovendien gekenmerkt door een overdracht van sociologische kennis (karakterisering van karakteristieken), economisch management (budget), organisatie (relaties) en operationeel (onderhandelen en behoeftenbeheer / afdeling).

Er zijn ook seminars met velddeskundigen, decorontwerpers, dansers, acteurs, regisseurs, laboratoriumworkshops en -oefeningen, individuele begeleide studies, bezoeken aan theaters, kostuumwinkels, musea, kunstcollecties en galerijen.

Looptijd

De cursusduur is één academiejaar en aanwezigheid is echter verplicht om te worden geaccepteerd bij de eindbeoordeling. Studenten moeten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

Toelating

Om de kwaliteit van de cursus te waarborgen, is de toelating beperkt tot een vast aantal studenten per jaar.

Om deze reden raden we geïnteresseerde studenten aan hun aanvraag in juni te verzenden. In het geval van uitgestelde aanvragen, nodigen we de aanvragers uit om contact op te nemen met het Counselling Office of Accademia Costume e Moda.

Om in aanmerking te komen voor de cursus, is het noodzakelijk om een curriculum, een motivatiebrief en een portfolio te sturen, die door onze onderwijsdirecteur zullen worden geëvalueerd en voor het toelatingsgesprek zullen slagen.

Toelatingseisen

Nadat het informatieaanvraag op onze website is voltooid, worden de kandidaten gecontacteerd door het Informatie-, Marketing- en Oriëntatiebureau dat hen zal uitnodigen voor een interview. Het interview kan op de campus of via een videoconferentie worden afgenomen en bij de coördinator van de master zijn.

Cursisten moeten in het bezit zijn van een relevante graad in Fashion Design van een van de Italiaanse instellingen (minimaal 3 jaar vereist) of een internationale universiteit of hogeschool (bachelor's degree). We verwelkomen ook aanvragen van kandidaten die relevante werkervaring hebben op de ontwerp- en creatieve afdeling van een modehuis, of vergelijkbare achtergrond, en zij die ervaring hebben met het ontwerpen van collecties. Dergelijke kandidaten krijgen geen Academische Master (60 ECTS) maar ontvangen een certificaat van deelname aan de masteropleiding.

Studenten moeten ook een niveau B1 van Italiaans of 5,0 IELTS van Engelse certificering hebben.

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... Lees meer

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Lees Minder