Academische Master in mode-sieraden

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In samenwerking met Instituto Gemmologico Nazionale

schets

De mode-sieradenontwerper werkt voor de luxe-industrie, voor de goudsmidwereld en voor het modesysteem door exclusieve accessoires te maken en te ontwerpen. De ontwerper zet het creatieve idee om in productierealiteit door een grondige kennis van alle gepaste procedures en de hulp van competenties die zich uitstrekken van traditie tot innovatie.

Het doel van de opleiding is het opleiden en opleiden van professionele juweelontwerpers die hen kennis verschaffen over stijlontwikkeling en methodologie in de verschillende gebieden van Jewel Design. Deze cursus concentreert zich op Haute Couture en Industrial Jewelry, Accessorise en Wristwatch Design via de volgende procedures: Innovatieve paden over planning en ontwerpratio's I Begrip van beschrijvende talen I Identificatie van doelen I Begeleiding ondernemerschap I Het gebruik van heterogene en alternatieve materialen en technieken ( de studenten combineren een theoretische en praktische voorbereiding in interne en externe laboratoria en herinterpreteren traditionele materialen en technieken).

Het Jewel Design wordt opnieuw geïnterpreteerd door een synergie te creëren met mode, trends en culturele neigingen te ontdekken in de hedendaagse scène van sieraden. Dit zal ook worden bereikt dankzij partnerschappen met de meest uitstekende professionals op het grondgebied en door assimilatie van de ontwerpcultuur. Belangrijk zal ook de introductie van gespecialiseerde gemologische techniekelementen zijn.

Het eerste niveau masteropleiding in sieraden biedt 60 ECTS-credits en is internationaal geldig sinds erkend door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteiten en Onderzoek.

Professionele kansen

Ontwerper voor high-end sieraden, mode en luxe markten.

De masteropleiding benadert alle technieken en verschillende werkmethoden van sieraden en Bijou-vakmanschap. Dit wordt bereikt door de analyse van het creatieve proces van productontwerp tot materiaalonderzoek, technologie en marktanalyse. Studenten kunnen met een vrije hand en met neushoorns ontwerpen en complete sieraden- en bijou-collecties ontwikkelen.

Aan wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die over basiskennis in het veld beschikt, of voor diegenen die een bachelordiploma of een diploma hebben behaald of voor iedereen die hun culturele en professionele competenties op het gebied van het ontwerpen van sieraden wil verbeteren en / of voltooien. fabricage. Alle bovengenoemde categorieën hebben verschillende toelatingsprocedures. De acceptatie van de cursus is ondergeschikt aan een vooronderzoek om de technisch-artistieke vaardigheden van de student te evalueren.

Kalender

  • Woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Elke tweede zaterdag van 9 tot 18 uur
Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... Lees meer

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Lees Minder