Academische Master in Fabrics Innovation Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

118039_ACM_Fabrics-Day_V-Edizione-17.jpg

schets

De Academic Master in Fabrics Innovation Design is bedoeld voor afgestudeerden die hun curriculum willen verrijken met een studietraject gericht op cultuur, creativiteit, onderzoekinnovatie en stoffenontwikkeling, een van de meest uitdagende en snelgroeiende gebieden van de hele mode-industrie. De creatieve verkenning van textiel vereist een complexe mix van kennis en vaardigheden, vergezeld van een diepe culturele achtergrond, zowel op dat specifieke gebied, in de mode en in de kunst in het algemeen. De masteropleiding centreert het hele studiepad rond het thema innovatie met bijzondere aandacht voor duurzaamheid.

Structuur

De cursus is gestructureerd in modules die klassen en workshops omvatten. De lessen zijn gericht op de geschiedenis van mode (vooral van materialen), nieuwe technologieën, typologie van materialen, computergraphics en managementmogelijkheden. In plaats daarvan nemen de workshops deel aan de belangrijkste bedrijven in het veld. Elke workshop heeft als doel technische competenties, conceptueel onderzoek, experimenten en ontwikkeling van het eindproduct te verenigen. Een essentieel onderdeel van de cursus bestaat uit bezoeken aan mode- en textielmusea en aan nationale en internationale beurzen . Bezoekende docenten en de studie van specifieke casehistories dragen bij aan het prikkelen van de kritische gedachte en het debat over de huidige stand van zaken en de uitdagingen die deze kenmerken.

Aan het einde van dit gearticuleerde studietraject verwerft de student, naast zijn creatieve groei , culturele kennis en praktische competenties op de vezels (naturals, kunstmatige en synthetische), garens, textiel en hun verfraaiingen, borduursels, verfprocessen, zeefdruk, digitaal printen, thermovormen, thermo-sealen, hoogfrequente fusie, echografieën, etc.

Het laatste project bestaat uit de presentatie van een complete collectie stoffen gemaakt met verschillende technieken die worden gekenmerkt door conceptueel en verkennend onderzoek, primair en secundair visueel onderzoek en door de beschrijving van het hele proces van maken.

Looptijd

De cursusduur is één academiejaar en aanwezigheid is verplicht. Om echter te worden geaccepteerd bij de eindbeoordelingen, moeten studenten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

Admissions

Om de kwaliteit van de cursus te waarborgen, is de toelating beperkt tot een vast aantal studenten per jaar.

Om deze reden raden we geïnteresseerde studenten aan hun aanvraag in juni te verzenden. In het geval van uitgestelde aanvragen, nodigen we de aanvragers uit om contact op te nemen met het Counselling Office of Accademia Costume e Moda.

Om te solliciteren voor de cursus, is het noodzakelijk om een curriculum, een motivatiebrief en een portfolio te sturen, die zullen worden beoordeeld door onze onderwijsdirecteur en slagen voor het toelatingsgesprek.

Toelatingseisen

Cursisten moeten in het bezit zijn van een relevante graad in modeontwerp van een Italiaanse instelling (een vereiste van minimaal 3 jaar) of een internationale universiteit of hogeschool (bachelorgraad). We verwelkomen ook sollicitaties van kandidaten die relevante werkervaring hebben op de Design and Creative-afdeling van een modehuis of een vergelijkbare achtergrond, en degenen die ervaring hebben met het ontwerpen van de collectie. Dergelijke kandidaten ontvangen geen Academische Master (60 ECTS) maar ontvangen een certificaat van deelname aan de masteropleiding.

Studenten moeten ook een niveau B1 van Italiaans of 5,0 IELTS van Engelse certificering hebben.

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... Lees meer

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Lees Minder