Academische Master in Alta Moda, Fashion Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

114168_MINERVA6.jpg

schets

De master in Alta Moda, Fashion Design gecoördineerd door Michela Leto, is bedoeld voor afgestudeerden die hun kennis en culturele en professionele training in deze unieke en exclusieve sector van de mode-industrie willen voltooien of verdiepen. van onderzoek tot experiment in decoratieve kunst, tot innovatie in design, tot de realisatie van een afstudeerproject.

Alta Moda Italiana werd geboren in Rome, waar de vervuiling tussen Couturiers en hoog vakmanschap, historische architectuur, oude en hedendaagse kunst smelten op een unieke plek waar het mogelijk is om 'schoonheid opnieuw te definiëren', te leven in inspiratie en zo het creatieve en experimentele denken te voeden van studenten.

De master is verdeeld volgens het proces van het creëren van een verzameling Haute Couture en prêt-à-couture, om de cognitieve tools en onderzoek te bieden ter ondersteuning van het couture-project. Fundamenteel hierbij is materiaalonderzoek en ontwikkeling van technische stoffen, de studie van nieuwe trends en analyse van de behoeften van de doelmarkt, ontwerp, technische ontwikkeling, de balans van gezondheidsproblemen / prototypen en experimenten, allemaal gericht op het creëren en communiceren van een verzameling van een hoog niveau, dat de stilistische codes van een merk uitdrukt.

Aan het einde van de master zijn studenten klaar om een carrière binnen het modesysteem na te streven, in staat om een verscheidenheid aan professionele en creatieve rollen te vervullen: ontwerpers, productmanagers, stofonderzoekers, ontwerpers / ambachtslieden en / of ondernemers zelf

Structuur

De cursus wordt zowel in het Italiaans als in het Engels gegeven.

De cursus bestaat uit theoretische lessen, seminars, met experts uit het veld, praktische workshops, begeleide zelfstudieondersteuning één op één en zelfstudie. Bezoeken aan ateliers en workshops om borduurwerk, accessoires en afwerkingen te bestuderen en bouwtechnieken die typisch zijn voor couture, ook voor textielbedrijven en beurzen, musea en tentoonstellingen maken de cursus levendig en relevant voor het onderwerp.

Industry Projects, in samenwerking met belangrijke bedrijven uit het veld, karakteriseren het hele studietraject met als hoogtepunt een persoonlijke en experimentele collectie.

Looptijd

De cursusduur is één academiejaar en aanwezigheid is verplicht. Om echter te worden geaccepteerd bij de eindbeoordelingen, moeten studenten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Research.

Aan het einde van de cursus ontvangen studenten die voldoen aan de toelatingseisen een academisch masterdiploma (60 ECTS).

Admissions

Om de kwaliteit van de cursus te waarborgen, is de toelating beperkt tot een vast aantal studenten per jaar.

Om deze reden raden we geïnteresseerde studenten aan hun aanvraag in juni te verzenden. In het geval van uitgestelde aanvragen, nodigen we de aanvragers uit om contact op te nemen met het Counselling Office of Accademia Costume e Moda.

Om in aanmerking te komen voor de cursus, is het noodzakelijk om een curriculum, een motivatiebrief en een portfolio te sturen, die door onze onderwijsdirecteur zullen worden geëvalueerd en voor het toelatingsgesprek zullen slagen.

Toelatingseisen

Na het informatieverzoek op onze website te hebben voltooid, worden de kandidaten gecontacteerd door het Informatie-, Marketing- en Oriëntatiebureau dat hen zal uitnodigen voor een interview. Het interview kan op de campus of via videoconferentie worden afgenomen en vindt plaats met de coördinator van de MASTER.

Cursisten moeten in het bezit zijn van een relevante graad in Fashion Design van een van de Italiaanse instellingen (minimaal 3 jaar vereist) of een internationale universiteit of hogeschool (bachelor's degree). We verwelkomen ook aanvragen van kandidaten die relevante werkervaring hebben op de ontwerp- en creatieve afdeling van een modehuis, of vergelijkbare achtergrond, en zij die ervaring hebben met het ontwerpen van collecties. Dergelijke kandidaten krijgen geen Academische Master (60 ECTS) maar ontvangen een certificaat van deelname aan de masteropleiding.

Studenten moeten ook een niveau B1 van Italiaans of 5,0 IELTS van Engelse certificering hebben.

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... Lees meer

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Lees Minder