2e niveau gespecialiseerd masterprogramma in klimaatverandering: adaptatie- en mitigatieoplossingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

webinar

DEADLINE: 29 november 2019

De wereld verandert snel en het vermogen om te anticiperen op risico's en effectieve oplossingen te bieden voor de gevolgen van klimaatverandering is belangrijker dan ooit.

De eerste editie van het 2e niveau specialisatie masterprogramma "Klimaatverandering: oplossingen voor aanpassing en beperking" biedt een unieke kans voor studenten en professionals met een wetenschappelijke en / of technische achtergrond om:

 1. Verkrijg een volledig begrip van de dynamiek die ten grondslag ligt aan de voortdurende opwarming van de aarde en de bijbehorende klimaatveranderingen, evenals het kwantificeren van hun impact op de natuurlijke en gebouwde omgeving.
 2. Ontvang een compleet en gedetailleerd overzicht van de technologieën die de transitie naar koolstofarm maken in belangrijke sectoren (bijv. Energie, transport, landbouw) zullen stimuleren en ontdek hoe deze oplossingen in praktijksituaties kunnen worden toegepast.
 3. Proft uit een denktankomgeving die de uitwisseling van ideeën en expertise bevordert met onderzoekers van topuniversiteiten en topmanagers uit de particuliere sector.
 4. Praktijkervaring opdoen in een gevestigd netwerk van belangrijke bedrijven die zich bezighouden met de implementatie van duurzaamheidsstrategieën op het gebied van energieproductie, voedselproductie

In een oogopslag

Deadline: 29 november om 13.00 uur (Italiaanse tijd) Deelnamekosten en financiële ondersteuning: € 4.000,00 (vierduizend / 00) inschrijvingskosten.
Formaat: voltijds Stage: 500 uur
Taal: Engels Maximaal deelnemers: 30
ECTS: 63 Directeur: professor Francesco Laio
Tijdschema: januari 2020 - december 2020 Campus : Politecnico di Torino - Lingotto

124440_pexels-photo-1647220.jpegKristoffer Brink Jonsson / Pexels

Programmastructuur

Het 2e niveau, gespecialiseerd masterprogramma in "Klimaatverandering: adaptatie- en mitigatie-oplossingen", is een 1-jarig programma gepland van januari tot december 2020, fulltime van maandag tot vrijdag. Het combineert 4 onderwezen modules, waaronder frontale lezingen, laboratoriumactiviteiten en praktische tutorials (van januari tot juli), gevolgd door een stage van 500 uur bij een van de partnerbedrijven (tussen september en november). De prijsuitreiking vindt plaats in december 2020. De succesvolle afronding van het masterprogramma biedt studenten 63 ETCS.

Het programma is als volgt geformuleerd:

Module 1: Vooropleidingen (120 uur)

 • Een inleiding tot klimaatverandering 30 uur
 • Aardobservatie en klimaatmonitoring 30 uur
 • Klimaatbeleid, economie en financiën 30 uur
 • Energietransitie en wereldwijde duurzaamheid 30 uur

Module 2: Beperking van klimaatverandering (120 uur)

 • Koolstofafvang en opslag 30 uur
 • Carbon Footprinting en Carbon Trading 30 uur
 • Duurzame transportsystemen en -infrastructuren 30 uur
 • Energiezuinige gebouwen en gemeenschappen 30 uur

Module 3: Aanpassing van de klimaatverandering (90 uur)

 • Klimaatbestendige steden en gemeenschappen 30 uur
 • Omgaan met extreme gebeurtenissen 30 uur
 • Voedsel-water Nexus in een veranderend klimaat 30 uur

Module 4: Bedrijfsbenaderingen voor klimaatverandering (100 uur)

 • Duurzaam beheer 20 uur
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen 20 uur
 • Groene inkoop en duurzame supply chain 20 uur
 • Conformiteitsrapportage en communicatie over klimaatverandering 20 uur
 • Eco-innovatie en sociaal ondernemerschap 20 uur

1 weekse workshop met partnerbedrijven en bezoeken ter plaatse

Stage 500 uur

Carrièremogelijkheden

Tegen 2030 zullen wereldwijd ongeveer 24 miljoen nieuwe banen worden gecreëerd als het juiste beleid ter bevordering van een groenere economie wordt ingevoerd ¹ .

Nu al, in oktober 2019, is het aantal openstaande vacatures inclusief het trefwoord "klimaatverandering" 3.000 in de EU en 11.000 wereldwijd (bron: LinkedIn).

De meeste van deze functies staan alleen open voor afgestudeerde kandidaten. Dit masterprogramma helpt studenten en professionals om deze markt te betreden en biedt gespecialiseerde training die geschikt is voor leidinggevende functies als specialisten op het gebied van klimaatverandering op de afdelingen innovatie en duurzaamheid van bedrijven en organisaties.

Deze omvatten bedrijven die zich bezighouden met: infrastructuur-veerkracht en energietransitie, stedelijke planning en ontwikkeling, verzekeringen en financiën, onderzoek en ontwikkeling van innovatieve milieutechnologieën, certificeringsbedrijven, academische en / of onderzoeksinstituten, overheidsinstanties, internationale organisaties en NGO's.

¹ Greening Jobs: World Employment Social Outlook 2018 ”, Internationale Arbeidsorganisatie

Toelatingseisen

Aanvragers moeten een volledige graad (Master of Science graad / Laurea Specialistica / Laurea Magistrale) hebben voor de inschrijvingsdeadline om te worden toegelaten tot dit 2e niveau specialiserende masteropleiding.

Het programma is bedoeld voor afgestudeerden die een masteropleiding (of gelijkwaardig) hebben afgerond op de volgende gebieden:

 • architectuur
 • Biologie
 • Chemie
 • Geoscience
 • Aardrijkskunde
 • bouwkunde
 • Milieu-economie
 • Fysica
 • Wetenschap en technologie

Alle aanvragers moeten een goede beheersing van het Engels hebben.

Examencommissie Certificaat Minimale score geaccepteerd
IELTS IELTS (International English Language Testing System) - Academische of algemene training 5.0
Cambridge Engelse taalbeoordeling Cambridge English: Voorlopig (PET)
BULATS
Slagen met verdienste
Lezing

Als alternatief voor een van de hierboven genoemde certificaten kunt u binnen de deadline voor aanvragen een gestempelde verklaring / certificaat op officieel briefpapier voorzien, waarin wordt verklaard dat:

 1. je hebt ten minste één schooljaar op een middelbare school gevolgd waarin Engels wordt onderwezen. In dit geval moet de school een certificaat afgeven waarin staat: "Het instructiemedium is Engels";
 2. je hebt een buitenlands diploma van de middelbare school dat door het Italiaanse ministerie van Onderwijs en Onderzoek wordt erkend als gelijkwaardig aan het Italiaanse diploma van de middelbare school (diploma di maturità), of je hebt een hogere kwalificatie toegekend door een instelling voor hoger onderwijs waarin het instructiemedium is Engels. In beide gevallen moet de school een certificaat afgeven waarin staat: "Het instructiemedium is Engels".

De selectie is gebaseerd op:

 • Motivatiebrief en academische achtergrond, inclusief een samenvatting van de masterproef.
 • Betekenis en samenhang met de masteronderwerpen van de professionele en vormende ervaring.
 • Interview van de geselecteerde kandidaten.

Collegegeld en afstandsverklaringen

De deelnamekosten bedragen 4.000 euro voor het hele jaar.

De deelnamekosten zijn inclusief lezingen, didactisch materiaal en technische bezoeken.

PoliTo biedt twee soorten vrijstellingen van verdienste:

 • 10 vrijstellingen van elk 4.000 euro (voor de volledige deelnamekosten).
 • 10 vrijstellingen van elk 2.000 euro (voor 50% van de deelnamekosten).

125545_photo.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

For more than 150 years, the Politecnico di Torino has been one of the most prestigious public institutions at both the International and the Italian levels concerning education, research, technologic ... Lees meer

For more than 150 years, the Politecnico di Torino has been one of the most prestigious public institutions at both the International and the Italian levels concerning education, research, technological transfer and services in all sectors of architecture and engineering. Lees Minder