Master of Public Policy

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Toekomstige besluitvormers uitrusten met vaardigheden en kennis

De Master of Public Policy (MPP) van de Brandt School is een tweejarig interdisciplinair programma dat is ontworpen voor jonge academici en professionals die een carrière in de openbare dienst bij overheidsinstellingen, internationale organisaties en de non-profitsector willen nastreven. Het MPP-programma voorziet toekomstige besluitvormers van de kennis en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om het algemeen belang te bevorderen en goede beleidsbeslissingen te nemen.

Het MPP-curriculum is gebaseerd op politieke wetenschappen, economie, sociologie, openbaar bestuur en recht en bouwt de vaardigheden en kennisbasis op die vereist zijn voor een professionele beleidsanalist. Het omvat cursussen in politieke en economische analyse, statistieken, publiek management en ethiek . Tijdens de cursussen, onderzoek en praktijkervaring ontwikkelen studenten hun begrip van het beleidsproces en de instellingen en actoren die bij dat proces betrokken zijn.

126485_126389_P01_cut.jpg

Een inspirerende leeromgeving - uitdagend en bemoedigend

Studenten van over de hele wereld studeren aan de Brandt School. Dit betekent niet alleen inspirerende gesprekken rond de lunchtafel, het betekent ook constant je eigen ideeën uitdagen.

Een verscheidenheid aan cursusaanbiedingen en inspirerende gastcolleges zullen je nieuwe input en perspectieven bieden. Wees bereid om vastgelopen ideeën in vraag te stellen en uw bewustzijn uit te breiden naar voorheen onbekend water.

Praktische training

De Brandt School biedt een gevarieerde leerervaring, waarbij onderwijs niet beperkt is tot de pagina's van een leerboek.

126486_126386_P02_cut.jpg

Specialiseer: structureer je studies rond je interesses

De MPP bestaat uit een kerncurriculum (gericht op beleidsanalyse, openbaar bestuur, management en methoden), een stage en een intensief beleidsproject (praktische opleidingsmodules), keuzevakken uit vier mogelijke specialisatiegebieden (specialisatiemodules), en vreemde taal opleiding .

De verplichte modules vormen het kerncurriculum, terwijl de specialisatiemodules, de praktische trainingsmodules en de vreemde taalmodule kunnen worden gekozen op basis van uw persoonlijke interesses en professionele ambities .

U kunt keuzevakken uit twee van de vier specialisatiemodules kiezen om uw individuele profiel te ontwikkelen en te specialiseren:

 • Non-profit management en sociaal ondernemerschap | Train uw ondernemend, innovatief en onafhankelijk denken. Leer hoe u sociale projecten en zakelijke ideeën op een impactgerichte manier kunt ontwikkelen, pitchen en implementeren.
 • Internationaal en wereldwijd publiek beleid Overweeg manieren waarop politieke krachten en economische systemen vorm en interactie met elkaar hebben. Verwerven analytische competenties met betrekking tot de actoren, belanghebbenden, instellingen en kwesties op beleidsgebieden die alleen internationaal kunnen worden aangepakt (zoals klimaat, energie en duurzaamheid).
 • Ontwikkeling en sociaal-economisch beleid | Onderzoek vragen als 'Werkt hulpbeleid?', 'Gaan we vooruit? Wat is vooruitgang en hoe meten we het? ' Onderzoek en verruim de conceptualisaties van ontwikkeling en goed bestuur. Evalueer de sociale, politieke en economische impact van beleid.
 • Conflictstudies en management | Leer hoe u reacties op hedendaagse conflicten kunt analyseren en ontwikkelen. Analyseer kritisch beleidsinterventies en verken conflictoplossing. Verbeter uw respectieve regionale expertise via een conflictbeheersperspectief.

126488_126383_P03_cut.jpg

Praktische training: leren door te doen

Overheidsbeleid is de interventie in en het ontwerp van de politieke realiteit. Als een integraal onderdeel van onze onderwijsfilosofie is het belangrijk voor ons dat u met professionele partners werkt en echte problemen oplost en u daarbij voorbereidt op uw toekomstige carrière.

Daarom omvat de MPP een verplichte stage . Dit biedt u de mogelijkheid om uw in de klas gebaseerde kennis en vaardigheden in een professionele context toe te passen, geeft u een praktisch perspectief op en ervaring met beleidsanalyse en openbaar beheer, en helpt u bij het verkennen van uw vaardigheden en interesses met betrekking tot de vereisten in het bijzonder openbare beleidsterreinen. We bieden hulp bij het vinden van een stageplaats bij overheidsinstanties, internationale organisaties, NGO's of andere non-profit en for-profit organisaties.

Bovendien nemen MPP-studenten van het derde semester deel aan een verplichte projectgroep . Onder begeleiding van een wetenschappelijk medewerker voert een groep van ongeveer tien studenten een opdracht uit voor een externe partner over een echt probleem of vraagstuk van het overheidsbeleid. Projectgroepen bieden u nog een andere locatie om uw kennis toe te passen, met de toegevoegde componenten van projectmanagement en teamgebaseerd werken. U gaat samenwerken met verschillende projectpartners, variërend per scope (lokaal, regionaal, internationaal), sector en deliverables.

126489_126385_P04_cut.jpg

Over ons: de Willy Brandt School of Public Policy at the University of Erfurt

De Brandt School, opgericht in 2002, is de oudste openbare beleidsschool van Duitsland, gelegen in de nieuwste openbare universiteit, de universiteit van Erfurt. De Brandt School is een professionele school en biedt een stimulerende omgeving voor diegenen die streven naar management- en leiderschapsposities in de publieke, private en non-profitsector.

 • Wij zijn: een interdisciplinair, praktijkgericht en internationaal instituut
 • We hebben: onderscheiden beoefenaars als leraren
 • Wij garanderen: een aanspreekbaar personeel en faculteit
 • Wij bieden: een netwerk met de professionele wereld
 • Wij organiseren: activiteiten met andere openbare instellingen

Elk wintersemester verwelkomen we ongeveer 50 tot 60 nieuwe studenten uit meer dan 30 verschillende landen.

126490_126387_P05_cut.jpg

Erfurt: Studie in het groene hart van Duitsland

Erfurt - de hoofdstad van Thüringen en met ongeveer 210.000 inwoners - ligt in het centrum van Duitsland, op ongeveer twee uur rijden van grootstedelijke hubs zoals Frankfurt / Main, Berlijn en München. In tegenstelling tot veel andere steden in Duitsland, blijft het historische stadscentrum van Erfurt intact en heeft het meer dan 1000 jaar geschiedenis. Gekenmerkt door een behouden middeleeuws uiterlijk geïntegreerd met moderne infrastructuur, wordt Erfurt beschouwd als een van de mooiste steden van Duitsland.

Thüringen, een van de 16 deelstaten van Duitsland, is al vele jaren het centrum van politieke en culturele bewegingen. Je vindt overal sporen van grote denkers zoals Martin Luther, Johann Goethe, Friedrich Schiller en Max Weber. De kleine pittoreske stad Weimar, op slechts tien minuten van Erfurt, is de oorsprong van de Bauhaus-bouwstijl, de grondlegger van de 'Weimarer Republik' en het centrum van het Duitse klassieke tijdperk. Zowel natuurliefhebbers als natuurliefhebbers koesteren Thüringen om zijn rijke landschap: van de bossen die het gebied de bijnaam 'Duitslands Groene Hart' geven, tot het platteland, bezaaid met meren, kreken en verschillende betoverende kastelen.

Met een studenteninstantie van ongeveer 6.000 is de universiteit van Erfurt een relatief kleine universiteit. Het profiteert van zijn grootte door een gevoel van intimiteit en gemeenschap op de campus te cultiveren, nabijheid is een belangrijke troef van Erfurt en zijn universiteit. Moderne onderwijsfaciliteiten, een ultramoderne bibliotheek en moderne, betaalbare slaapzalen liggen allemaal rondom een centraal park, waardoor de campus het hart van het academische en studentenleven is.

Studeren in Erfurt is betaalbaar en is een van de goedkoopste universiteitssteden in Duitsland. Niet alleen dat, maar studeren aan de Universiteit van Erfurt is prestigieus. In de loop der jaren heeft de universiteit een nationale en internationale reputatie opgebouwd voor uitstekende onderwijskwaliteit en voor innovatieve programma's zoals de MPP.

126491_126388_P06_cut.jpg

Nu toepassen

Datums en deadlines

 • De aanvraagperiode begint begin januari en sluit eind mei (niet-EU-onderdanen) / eind september (EU-onderdanen) . Gedurende die periode beoordeelt de toelatingscommissie de aanvragen voor het programma doorlopend.
 • De Prioritaire Deadline is de laatste dag van februari.
 • Als je uit een land komt waar je een studentenvisum nodig hebt om Duitsland binnen te komen, raden we je ten zeerste aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen , zodat je voldoende tijd hebt om je visum te verkrijgen.
 • De MPP-programma officieel begint elk jaar op 1 oktober, de lezing periode begint medio oktober.

Collegegeld en semesterbijdrage

 • Het MPP-collegegeld bedraagt EUR 1.600 per semester (EUR 6.400 voor de gehele duur van het programma - vier semesters).
 • Een semesterbijdrage voor studenten , die momenteel in totaal ongeveer EUR 244 bedraagt, moet elk semester aan de universiteit worden betaald. Studenten ontvangen een student-ID zodra de betaling is voltooid, inclusief toegang tot het openbaar vervoer in en rond de stad Erfurt en tot algemene administratieve diensten die door de universiteit worden aangeboden.

126492_126384_P07_cut.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to the Willy Brandt School of Public Policy, Germany's oldest public policy school situated within its newest public university. Created in 2002 as part of the Faculty of Legal, Social and Eco ... Lees meer

Welcome to the Willy Brandt School of Public Policy, Germany's oldest public policy school situated within its newest public university. Created in 2002 as part of the Faculty of Legal, Social and Economic Sciences it has operated since as an interdisciplinary, practice-oriented and international institute of higher education that has been preparing students for the demands and challenges of today's complex political world. Lees Minder